Oto Edwin Payne (George Rexstrew) i Charles Rowland (Jayden Revri), czyli Agencja Martwych Detektywów. Edwin i Charles to nastolatkowie, którzy urodzili się w odstępie kilkudziesięciu lat, ale poznali się dopiero po śmierci i szybko zaprzyjaźnili. Teraz jako duchy wspólnie rozwiązują zagadki kryminalne. Nie cofną się przed niczym, by być razem i zmierzyć się ze złymi czarownicami, a nawet Piekłem i Śmiercią we własnej osobie. Z pomocą jasnowidzącej Crystal (Kassius Nelson) i jej przyjaciółką Niko (Yuyu Kitamura) pracują nad rozwiązaniem najtrudniejszych nadprzyrodzonych zagadek królestwa umarłych.
Znalazłam właśnie zwiastun rebootu Bogusia z polskimi głosami AI z eurocomu. Miło było ponownie usłyszeć najlepszy głos Stelli czyli Krystynę Kozanecką. Jednak Magdalena Krylik pasuje mi już bardziej do Layli niż Bloom.
Te nowe głosy są nawet okej, chociaż tęsknię za Anią Wiśniewską i Katarzyną Owczarz jako Bloom bo mam wrażenie, że ten nowy głos ma problem z dźwignięciem takiej osobowości jak Bloom. Chociaż mam nadzieję, że stare głosy Sky'a i Brandona powrócą
Poza tym to nie Netflix zmienił dubbing do polskiego Winxa, tylko po prostu był to Rainbow lub polski dystrybutor, który zlecił dubbing do WoW, a później wyszło co wyszło